Racons de Collserola

Núm. 18
ÀREA DE SANT PERE MÀRTIR
PLAÇA MIREIA
(Esplugues de Llobregat)

Situació

L’àrea de lleure Sant Pere Màrtir es troba al sud de la Serra de Collserola, a la zona de la Plaça Mireia, al terme d’Esplugues de Llobregat.


Veure mapa més gran

Accessos

> Accés en vehicle: a Plaça Mireia hi ha un ampli aparcament per a vehicles. En aquest mapa es mostra la ruta a fer des del final de la Diagonal, a l’alçada de la Zona Universitària

Veure mapa més gran


> Accés a peu: la manera més senzilla és fer-ho des del final de la Diagonal (metro Zona Universitària, L3), travessar el Parc de Cervantes i dirigir-nos, per l’Hospital de Sant Joan de Déu, al barri espluguenc de Finestrelles i seguint la ruta del PR C-171 anar a parar al carrer Pau Vergós, ja molt a prop de Plaça Mireia. Trajecte total d’uns 45 minuts, tot en pujada.

Particularitats del lloc

Plaça Mireia amb la seva àrea de lleure és un espai molt destacat de la part meridional de Collserola. A part d’aparcament, una font, un restaurant-berenador amb terrassa, una àmplia zona de pícnic amb taules i bancs de fusta a banda i banda de la plaça, l’indret és un centre de sortida-arribada de diverses excursions per la zona.

Just per sobre del restaurant i de la font de la Mandra comença (o acaba, segons d’on vinguem) el Passeig de les Aigües, que està marcat cada 500 metres com a circuit esportiu per l’empresa DiR, des del Pla dels Maduixers, i que ens ofereix una passejada planera amb vistes espectaculars de la ciutat de Barcelona i l’entorn.
Una excursió típica de la zona, curta i molt agraïda també per les vistes, és pujar fins al cim de Sant Pere Màrtir, el de les antenes de comunicació, que podem fer per pista o, si volem fer cames, pel corriol que puja per la carena des del Coll de Finestrelles, on hi ha el Mirador dels Xiprers.
També són recomanables les travesses cap a Vallvidrera, bé per la cresta de Sant Pere Màrtir, bé pel vessant de ponent, passant per les fonts del Ferro i del Rector.
Finalment, també podem optar per descobrir el vessant del Llobregat, recorrent la Vall de Sant Just, pujant al Turó de la Tina i visitant la font de la Beca, i fins i tot completar una travessa fins a Sant Just Desvern.

En definitiva, moltes posssibilitats per sortir a caminar i tornar a l’àrea de lleure a descansar i fer un àpat merescut a les taules de pícnic o al restaurant-berenador.
En tot cas, paga la pena aquest racó de Collserola.

Enllaços a Internet:

> Àrea de lleure Sant Pere Màrtir (Diputació de Barcelona)
> Sant Pere Màrtir (Parc Natural de Collserola)
> Pàgina del blog ‘Som de pícnic’, amb moltes fotos de l’àrea

Fotos de l’indret:

Rutes en el blog:

> Podeu veure les caminades d’aquest blog que passen per Plaça Mireia a les rutes 01 / 02 / 03 / 06 / 12 / 15 / 18 / 51 / 69 / 76 / 80 / 82


Racons de Collserola citats en aquest blog:
01 – Sant Bartomeu de la Quadra (Molins de Rei)
02 – Castell del Fortí (Barcelona)
03 – Pantà de Can Borrell (Sant Cugat del V.)
04 – Font de la Budellera (Barcelona)
05 – La Salut (Sant Feliu de Llobregat)
06 – Torrent de la Salamandra (Sant Cugat V.)
07 – Ermita de Sant Medir (Sant Cugat del V.)
08 – Castellciuró (Molins de Rei)
09 – Puig Madrona (El Papiol)

10 – Sant Pere Màrtir (Barcelona)
11 – Tibidabo (Barcelona)
12 – Castell de Torre Baró (Barcelona)

13 – Turó de Montcada (Montcada i Reixac)
14 – Salt d’aigua de la Rierada (Molins de Rei)
15 – Penya del Moro (Sant Just Desvern)
16 – Can Coll (Cerdanyola del Vallès)
17 – Pantà de Vallvidrera (Barcelona)


Deixa un comentari

Caminades, excursions i travesses per Collserola, partint de Barcelona