Sant Pere Màrtir des del Mirador del Turó d’en Corts

Ascensió a Sant Pere Màrtir des de la banda de Vallvidrera

DADES TÈCNIQUES

  • Caminada núm. 4
  • Data: dijous, 28 de juliol de 2016
  • Inici i final: aparcament del Mirador del Turó d’en Corts (Vallvidrera)
  • Sector: vessant de Barcelona (Sant Pere Màrtir-Vallvidrera)
  • Distància: 3,6 kms
  • Temps: 1 hora
  • Desnivell: + 96 m / – 96 m
  • Dificultat: baixa, llevat de l’últim tram de pujada, moderada
  • Tipologia: anar i tornar

ITINERARI

Mirador del Turó d’en Corts-Santa Maria de Collserola-Coll del Portell-Sant Pere Màrtir, i retorn.

MAPA DE LA RUTA

RUTA A WIKILOC

COMENTARI

Ascensió al turó de Sant Pere Màrtir des del mirador del Turó d’en Corts (als afores de Vallvidrera, a la carretera de Molins), resseguint la carena, per una pista forestal en bones condicions, i amb un únic tram una mica complicat per la pujada costeruda als darrers metres de l’ascensió, a partir del Coll del Portell, quan el camí comença a enlairar-se de cara al turó, identificat per les antenes i la torre de vigilància.

DESCRIPCIÓ DE LA RUTA

Tram 1
MIRADOR TURÓ D’EN CORTS (353 m) –
SANT PERE MÀRTIR (389 m)

Per Santa Maria de Collserola i Coll del Portell

Sortim de l’aparcament del Mirador del Turó d’en Corts (353 m), al Collet de l’Espinagosa, a la carretera de Molins, amb bones vistes cara el Baix Llobregat i cara el Tibidabo, Sarrià i la plana de Barcelona fins al mar.

Vista de Vallvidrera i la carena de Collserola poc després de la sortida

Pel costat esquerra del mirador agafem la pista de Sant Pere Màrtir. El primer espai destacat pel que passarem serà Santa Maria de Collserola, amb una gran esplanada (hi ha bancs per seure als contorns) (363 m, 10 min) i a sobre cal destacar la presència d’un oratori. Per continuar seguim el camí que travessa l’esplanada tot recte.

La pista forestal que seguirem uneix Vallvidrera amb Sant Pere Màrtir per la carena
L’objectiu en el punt de mira

Anem caminant, resseguint la cresta fins que arribarem al Coll del Portell (337 m, 20 min), amb una important cruïlla de camins (un que tira a l’esquerra, per baixar al Passeig de les Aigües, i altres que tiren per la dreta, per baixar a can Baró i a Plaça Mireia).
Nosaltres hem de seguir el mateix camí direcció les antenes de Sant Pere Màrtir, que hem vist sempre a l’horitzó des de la sortida. La pujada és considerable i cal prendre-s’ho en calma.

El Coll del Portell, inici de la pujada més dura, fins dalt del cim
Els darrers metres requereixen un esforç; l’objectiu al fons

Fet l’esforç serem a dalt del cim, amb la torre de vigilància a la nostra dreta i al front les restes de l’antiga ermita de Sant Pere Màrtir i les instal·lacions del conjunt d’antenes de telecomunicacions (389 m, 30 min).
A l’altra banda del turó (hi ha un caminet que ens hi porta per un costat arran de l’edifici de les antenes) tenim un mirador acondicionat amb bancs (383 m) i unes escales que ens permeten passar per l’emplaçament de la bateria antiàrea de l’epoca de la guerra civil.

Panell informatiu de l’antiga ermita

Tram 2
SANT PERE MÀRTIR (389 m)
MIRADOR TURÓ D’EN CORTS (353 m)

Pel Coll del Portell i Santa Maria de Collserola

El retorn el farem pel mateix camí, ara de cara a la carena del Tibidabo. Baixarem al Coll del Portell (37 min), continuarem pel camí de carena, que abandonarem al trobar per la dreta un corriol (compte que no està indicat, 356 m) que puja fins a l’oratori de Santa Maria de Collserola (367 m, 50 min), descendirem a l’esplanada de sota mateix (363 m) per reprendre la pista principal i acabarem a l’aparcament del Mirador del Turó d’en Corts (353 m, 1h), al punt de partença, al costat mateix de la part alta de Vallvidrera.

El camí de retorn cap a Vallvidrera
Arribant a l’esplanada de Santa Maria de Collserola

DESNIVELLS I TEMPS PER TRAMS
Desnivell en metres / Temps en minuts

TramDesnivellTemps
Mirador Turó d’en Corts-Santa Maria de Collserola+ 1410
Santa Maria de Collserola-Coll del Portell– 3010
Coll del Portell-Sant Pere Màrtir+ 5210
Sant Pere Màrtir-Coll del Portell– 527
Coll del Portell-Santa Maria de Collserola (oratori)+ 3015
Santa Maria de Collserola-Mirador Turó d’en Corts– 148
Totals acumulats+ 96
– 96
1h 00′

Deixa un comentari