Cap al Vallès

VESSANT DEL VALLÈS OCCIDENTAL

FINS A MONTCADA I REIXAC

CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 48
De Roquetes a Montcada i Reixac per Can Cuiàs i el Turó de Montcada
13,25 kms / 3h 10min / 325 m+

Ruta pel Castell de Torre Baró i Can Cuiàs per arribar al Coll de Montcada. Des d’aquí, ascensió al Turó dels Quatre Pins i al costerut Turó de Montcada. Descens a Montcada per la Font de la Mitja Costa.


FINS A CERDANYOLA DEL VALLÈS

CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 23
De Roquetes a Cerdanyola pel Forat del Vent i el Torrent de Sant Iscle
11 kms / 2h 45min / 219 m+

Primer ens dirigim a Torre Baró i al Coll de la Ventosa; després planegem per la zona del Forat del Vent, baixem pel solitari corriol del Torrent de Sant Iscle fins a enllaçar amb el Camí de Can Catà. El darrer tram fins a ciutat és planer.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 58
D’Horta a Cerdanyola pel Forat del Vent i el Camí de Sant Andreu
10,8 kms / 2h 40min / 166 m+

Excursió pel Mirador d’Horta, Forat del Vent, el Camí de Sant Andreu, la Font de Can Lloses, Sant Iscle de les Feixes, Can Catà i l’Aqüeducte de Canaletes. Pujada fins al Forat del Vent i descens progressiu fins a Cerdanyola.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 71
De Canyelles a Cerdanyola, per la Serra de la Ventosa

9,3 kms / 2h 15 min / 149 m+

Caminada de Canyelles a Cerdanyola, passant pel Camí de Sant Llàtzer, Coll de la Ventosa, Carretera del Cementiri, Torre Bones Hores, Can Fermí, Sant Iscle de les Feixes i Can Catà. Primer tram en pujada; resta, descens gradual.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 25
De Roquetes a Cerdanyola per Can Cuiàs i la Serra de na Joana
11,3 kms / 2h 55min / 231 m+

Passejada cap a Cerdanyola prenent el camí de Can Cuiàs, ascens a la carena cap al Turó Pelat i pas per la Serra de na Joana per baixar cap a Can Catà i continuar pel camí de Cerdanyola, per Can Canaletes.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 44
De Roquetes a Cerdanyola pel Forat del Vent i la Serra d’en Ferrer
11,5 kms / 2h 45min / 196 m+

Senzilla travessa, sempre per pistes forestals. Passarem pel Castell de Torre Baró, el Coll de la Ventosa, el Forat del Vent, el Camí de la Serra d’en Ferrer, ens arribarem a la Font de Can Lloses i pel Camí de Can Catà a Cerdanyola.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 28
De Mundet a Cerdanyola per la Serra d’en Fotjà, Can Coll i Puig de la Guàrdia
11,6 kms / 2h 55min / 265 m+

El recorregut passa per la font de la Senyora i va a buscar la carena. Es baixa per la Serra d’en Fotjà i Can Cerdà per anar a parar a l’àrea de lleure de Can Coll. Al final, ascensió al Puig de la Guàrdia i descens pel bosc de Can Canaletes cap a Cerdanyola.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 67
De Mundet a Cerdanyola per la Serra d’en Fotjà, Flor de Maig, Can Coll i Puig de la Guàrdia
14,1 kms / 3h 20min / 306 m+

Travessa d’Horta (Mundet) a Cerdanyola, amb visita a tres fonts (Marquesa, Caçadors i Sant Pau), estada a Can Coll (masia, escola d’educació ambiental i àrea de lleure) i ascensió al Puig de la Guàrdia.


FINS A SANT CUGAT DEL VALLÈS

CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 20
De Vallvidrera a Sant Cugat pel Torrent de la Salamandra i Sant Medir
14,4 kms / 3h 15min / 248 m+

Travessa a Sant Cugat pel camí de la Budellera, Coll de la Vinassa, Vista Rica, Torrent de la Salamandra, Sant Medir i Can Borrell. Destacable Vil·la Joana-Museu Verdaguer, les ermites de Sant Medir i Sant Adjutori i el Pi d’en Xandri.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 42
De Vallvidrera a Sant Cugat per Can Puig i Sant Medir
15,4 kms / 3h 30min / 243 m+

Variant de la ruta 20, pujant al Coll de la Vinassa pel Camí de Sant Cugat, pas per la Font Groga, i anada a Sant Medir per la Font d’en Sert i Can Puig. Destacable l’espai natural de la Font Groga, l’entorn de Sant Medir i la curiosa ermita de Sant Adjutori i el forn ibèric.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 30
De Mundet a Sant Cugat per la Serra de Sant Medir i Torre Cendrera
13,4 kms / 3h 25min / 347 m+

Inici amb l’ascensió al Castell Fortí i als turons de Valldaura i la Magarola, continua per la Serra de Sant Medir, amb final a la Font de la Rata, i acaba amb la pujada al Turó de la Torrefera, el pas per Torre Cendrera i l’enllaç amb el Camí de Can Borrell.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 35
De Vallvidrera a Sant Cugat pel Pantà de Can Borrell i Sant Vicenç del Bosc
15,3 kms / 4h 15min / 217 m+

Ruta amb dos grans al·licients. El primer és el Pantà de Can Borrell, passant pel Coll del Gravat i Can Ribes. El segon és Sant Vicenç del Bosc, pel corriol que passa per les fonts de l’Ermetà i de Sant Vicenç, a sota mateix de les ruïnes de l’ermita.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 62
De Les Planes a Sant Cugat pel Turó del Fumet, Colònia Parès, Mas del Bosc, Can Gordi i Sant Vicenç del Bosc
13,6 kms / 3h 45min / 276 m+

Travessa entre Les Planes i Sant Cugat, pel Turó del Fumet, Can Flor, Colònia Parès, Mas del Bosc, Can Gordi i Sant Vicenç del Bosc. Ascensions notables al Fumet i al Mas del Bosc.
Excursió molt variada.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 75
De Mundet a Sant Cugat, per Sant Medir, Can Gordi i Can Bell
14 kms / 3h 50min / 303 m+

Travessa per diverses serres de la banda del Vallès, amb destí Sant Cugat. El recorregut, en contínues pujades i baixades, passa pel Turó del Trac, l’ermita de Sant Medir, Can Gener, Sol i Aire, Can Gordi, el Mas del Bosc i finalment Can Bell.


FINS A LA FLORESTA

CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 22
De Vallvidrera a La Floresta per la Serra de Can Balasc
8,7 kms / 2h 25min / 331 m+

La ruta comença amb el pas pel Pantà de Vallvidrera i l’ascens a la carena i al Turó de Castellví. Seguim cap a Can Castellví i entrem a la Serra de Can Balasc fins al Turó d’en Balasc. Després baixada per la Rierada fins a Can Bosquets i ben aviat serem a La Floresta.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 39
De Vallvidrera a La Floresta per Can Calopa de Dalt i la Rierada
14,3 kms / 3h 50min / 388 m+

Pujada al Turó de Can Pasqual pel Camí de Can Llevallol, seguim cap al Coll de Can Mallol i anem a la carretera de Molins per pujar al Turó del Xai. Continuem per la masia de Can Calopa de Dalt i, pel Camí de la Rierada, a Can Bosquets i acabem a La Floresta.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 53
Llarga travessa de Vallvidrera a La Floresta
19,65 kms / 4h 40min / 415 m+

Llarga caminada per la carena dels Turons de Can Pasqual, Santa Creu d’Olorda, Sant Bartomeu de la Quadra, la Rierada-el Salt d’Aigua, Les Cases de Can Castellví, la riera de Vallvidrera i La Floresta.


TRANSVERSALS

CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 52
Transversal de Can Cuiàs a Sant Cugat del Vallès
15,2 kms / 3h 15min / 195 m+

Travessa des de Can Cuiàs fins a Sant Cugat. Unes tres hores passejant per pistes forestals de Montcada, Cerdanyola i Sant Cugat. Punts d’interès: el Mirador de l’Estrella, l’Àrea de lleure de Can Coll i el Pi d’en Xandri.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 55
De Vallvidrera a Penitents, per Sant Medir i Coll de l’Erola
13,7 kms / 3h 20min / 435 m+

Caminada des de Vallvidrera cap a Sant Medir, passant pel Coll del Gravat per anar a veure les ruïnes del Casino de l’Arrabassada i les artístiques fonts de Can Ribes, estada a l’entorn de Sant Medir i retorn a Barcelona pel Coll de l’Erola (Vista Rica) i els Penitents.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 78
Circular de Vallvidrera als turons del Fumet i d’en Balasc
15,65 kms / 3h 45min / 412 m+

Caminada circular per Les Planes i La Floresta, passant pel Coll del Gravat, el Coll de la Creu d’en Blau, el Turó del Fumet, Can Bosquets, la Font del Bon Pastor i el Turó d’en Balasc. A mitja ruta, pas especial per un llarg túnel sota les vies del tren.


Caminades, excursions i travesses per Collserola, partint de Barcelona