Cap al Vallès

VESSANT DEL VALLÈS OCCIDENTAL

FINS A MONTCADA I REIXAC

CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 48
De Roquetes a Montcada i Reixac per Can Cuiàs i el Turó de Montcada
13,25 kms / 3h 10min / 325 m+ / Travessa

Ruta pel Castell de Torre Baró i Can Cuiàs per arribar al Coll de Montcada. Des d’aquí, ascensió al Turó dels Quatre Pins i al costerut Turó de Montcada. Descens a Montcada per la Font de la Mitja Costa.


FINS A CERDANYOLA DEL VALLÈS

CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 23
De Roquetes a Cerdanyola pel Forat del Vent i el Torrent de Sant Iscle
11 kms / 2h 45min / 219 m+ / Travessa

Primer ens dirigim a Torre Baró i al Coll de la Ventosa; després planegem per la zona del Forat del Vent, baixem pel solitari corriol del Torrent de Sant Iscle fins a enllaçar amb el Camí de Can Catà. El darrer tram fins a ciutat és planer.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 58
D’Horta a Cerdanyola pel Forat del Vent i el Camí de Sant Andreu
10,8 kms / 2h 40min / 166 m+ / Travessa

Excursió pel Mirador d’Horta, Forat del Vent, el Camí de Sant Andreu, la Font de Can Lloses, Sant Iscle de les Feixes, Can Catà i l’Aqüeducte de Canaletes. Pujada fins al Forat del Vent i descens progressiu fins a Cerdanyola.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 71
De Canyelles a Cerdanyola, per la Serra de la Ventosa

9,3 kms / 2h 15 min / 149 m+ / Travessa

Caminada de Canyelles a Cerdanyola, passant pel Camí de Sant Llàtzer, Coll de la Ventosa, Carretera del Cementiri, Torre Bones Hores, Can Fermí, Sant Iscle de les Feixes i Can Catà. Primer tram en pujada; resta, descens gradual.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 25
De Roquetes a Cerdanyola per Can Cuiàs i la Serra de na Joana
11,3 kms / 2h 55min / 231 m+ / Travessa

Passejada cap a Cerdanyola prenent el camí de Can Cuiàs, ascensió a la carena cap al Turó Pelat i pas per la Serra de na Joana per baixar cap a Can Catà i continuar pel camí de Cerdanyola, per Can Canaletes.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 88
De Ciutat Meridiana a Cerdanyola, passant per tres aqüeductes
11,35 kms / 2h 45min / 163 m+ / Travessa

De Ciutat Meridiana a Cerdanyola, passant per tres aqüeductes (Ciutat Meridiana, Tapioles i Canaletes). Pel camí, pas per Font Muguera, Turó de la Qüestió, Mirador de l’Estrella, Bosc de les Cendres i Can Catà.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 44
De Roquetes a Cerdanyola pel Forat del Vent i la Serra d’en Ferrer
11,5 kms / 2h 45min / 196 m+ / Travessa

Senzilla travessa, sempre per pistes forestals. Passarem pel Castell de Torre Baró, el Coll de la Ventosa, el Forat del Vent, el Camí de la Serra d’en Ferrer, ens arribarem a la Font de Can Lloses i pel Camí de Can Catà a Cerdanyola.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 28
De Mundet a Cerdanyola per la Serra d’en Fotjà, Can Coll i Puig de la Guàrdia
11,6 kms / 2h 55min / 265 m+ / Travessa

El recorregut passa per la font de la Senyora i va a buscar la carena. Es baixa per la Serra d’en Fotjà i Can Cerdà per anar a parar a l’àrea de lleure de Can Coll. Al final, ascensió al Puig de la Guàrdia i descens pel bosc de Can Canaletes cap a Cerdanyola.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 67
De Mundet a Cerdanyola per la Serra d’en Fotjà, Flor de Maig, Can Coll i Puig de la Guàrdia
14,1 kms / 3h 20min / 306 m+ / Travessa

Travessa d’Horta (Mundet) a Cerdanyola, amb visita a tres fonts (Marquesa, Caçadors i Sant Pau), estada a Can Coll (masia, escola d’educació ambiental i àrea de lleure) i ascensió al Puig de la Guàrdia.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 81
D’Horta a Cerdanyola, per la Serra d’en Fotjà i el Bosc Gran de Can Catà
12,45 kms / 3h / 228 m+ / Travessa

Travessa de Mundet a Cerdanyola passant per la font de la Senyora, les serres d’en Fotjà i d’en Masriera i, especialment, pel Bosc Gran de Can Catà, per visitar les fonts Vella i Nova.


FINS A SANT CUGAT DEL VALLÈS

CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 20
De Vallvidrera a Sant Cugat pel Torrent de la Salamandra i Sant Medir
14,4 kms / 3h 15min / 248 m+ / Travessa

Travessa a Sant Cugat pel camí de la Budellera, Coll de la Vinassa, Vista Rica, Torrent de la Salamandra, Sant Medir i Can Borrell. Destacable Vil·la Joana-Museu Verdaguer, les ermites de Sant Medir i Sant Adjutori i el Pi d’en Xandri.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 42
De Vallvidrera a Sant Cugat per Can Puig i Sant Medir
15,4 kms / 3h 30min / 243 m+ / Travessa

Variant de la ruta 20, pujant al Coll de la Vinassa pel Camí de Sant Cugat, pas per la Font Groga, i anada a Sant Medir per la Font d’en Sert i Can Puig. Destacable l’espai natural de la Font Groga, l’entorn de Sant Medir i la curiosa ermita de Sant Adjutori i el forn ibèric.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 30
De Mundet a Sant Cugat per la Serra de Sant Medir i Torre Cendrera
13,4 kms / 3h 25min / 347 m+ / Travessa

Inici amb l’ascensió al Castell Fortí i als turons de Valldaura i la Magarola, continua per la Serra de Sant Medir, amb final a la Font de la Rata, i acaba amb la pujada al Turó de la Torrefera, el pas per Torre Cendrera i l’enllaç amb el Camí de Can Borrell.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 35
De Vallvidrera a Sant Cugat pel Pantà de Can Borrell i Sant Vicenç del Bosc
15,3 kms / 4h 15min / 217 m+ / Travessa

Ruta amb dos grans al·licients. El primer és el Pantà de Can Borrell, passant pel Coll del Gravat i Can Ribes. El segon és Sant Vicenç del Bosc, pel corriol que passa per les fonts de l’Ermetà i de Sant Vicenç, a sota mateix de les ruïnes de l’ermita.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 62
De Les Planes a Sant Cugat pel Turó del Fumet, Colònia Parès, Mas del Bosc, Can Gordi i Sant Vicenç del Bosc
13,6 kms / 3h 45min / 276 m+ / Travessa

Travessa entre Les Planes i Sant Cugat, pel Turó del Fumet, Can Flor, Colònia Parès, Mas del Bosc, Can Gordi i Sant Vicenç del Bosc. Ascensions notables al Fumet i al Mas del Bosc.
Excursió molt variada.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 75
De Mundet a Sant Cugat, per Sant Medir, Can Gordi i Can Bell
14 kms / 3h 50min / 303 m+ / Travessa

Travessa per diverses serres de la banda del Vallès, amb destí Sant Cugat. El recorregut, en contínues pujades i baixades, passa pel Turó del Trac, l’ermita de Sant Medir, Can Gener, Sol i Aire, Can Gordi, el Mas del Bosc i finalment Can Bell.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 84
De Montbau a Sant Cugat, per la Magarola i la Serra d’en Gatell
14,2 kms / 3h 40min / 351 m+ / Travessa

Comencem anant a l’ermita de Sant Cebrià d’Horta i la font de la Meca, des d’on pugem a la carena per fer els turons de la Magarola i de Valldaura. Després, llarg descens per la Serra d’en Gatell fins a Can Cerdà i visita a l’àrea de Can Coll. Acabem anant a Sant Cugat per Can Borrell.


FINS A LA FLORESTA

CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 22
De Vallvidrera a La Floresta per la Serra de Can Balasc
8,7 kms / 2h 25min / 331 m+ / Travessa

La ruta comença amb el pas pel Pantà de Vallvidrera i l’ascensió a la carena i al Turó de Castellví. Seguim cap a Can Castellví i entrem a la Serra de Can Balasc fins al Turó d’en Balasc. Després baixada per la Rierada fins a Can Bosquets i ben aviat serem a La Floresta.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 39
De Vallvidrera a La Floresta per Can Calopa de Dalt i la Rierada
14,3 kms / 3h 50min / 388 m+ / Travessa

Pujada al Turó de Can Pasqual pel Camí de Can Llevallol, seguim cap al Coll de Can Mallol i anem a la carretera de Molins per pujar al Turó del Xai. Continuem per la masia de Can Calopa de Dalt i, pel Camí de la Rierada, a Can Bosquets i acabem a La Floresta.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 53
Llarga travessa de Vallvidrera a La Floresta
19,65 kms / 4h 40min / 415 m+ / Travessa

Llarga caminada per la carena dels Turons de Can Pasqual, Santa Creu d’Olorda, Sant Bartomeu de la Quadra, la Rierada-el Salt d’Aigua, Les Cases de Can Castellví, la riera de Vallvidrera i La Floresta.


TRANSVERSALS

CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 52
Transversal de Can Cuiàs a Sant Cugat del Vallès
15,2 kms / 3h 15min / 195 m+ / Travessa

Travessa des de Can Cuiàs fins a Sant Cugat. Unes tres hores passejant per pistes forestals de Montcada, Cerdanyola i Sant Cugat. Punts d’interès: el Mirador de l’Estrella, l’Àrea de lleure de Can Coll i el Pi d’en Xandri.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 55
De Vallvidrera a Penitents, per Sant Medir i Coll de l’Erola
13,7 kms / 3h 20min / 435 m+ / Lineal

Caminada des de Vallvidrera cap a Sant Medir, passant pel Coll del Gravat per anar a veure les ruïnes del Casino de l’Arrabassada i les artístiques fonts de Can Ribes, estada a l’entorn de Sant Medir i retorn a Barcelona pel Coll de l’Erola (Vista Rica) i els Penitents.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 78
Circular de Vallvidrera als turons del Fumet i d’en Balasc
15,65 kms / 3h 45min / 412 m+ / Circular

Caminada circular per Les Planes i La Floresta, passant pel Coll del Gravat, el Coll de la Creu d’en Blau, el Turó del Fumet, Can Bosquets, la Font del Bon Pastor i el Turó d’en Balasc. A mitja ruta, pas especial per un llarg túnel sota les vies del tren.Passejades, excursions i travesses per Collserola, partint de Barcelona