De Sant Pere Màrtir a Vallvidrera

VESSANT DE BARCELONA

DE SANT PERE MÀRTIR A VALLVIDRERA

CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 1
Ascensió a Sant Pere Màrtir des de Plaça Mireia
4 kms / 1h 05min / 127 m+ / Anar i tornar
Itinerari: Plaça Mireia-Sant Pere Màrtir-Mirador dels Xiprers-Plaça Mireia

Pujada al Turó de Sant Pere Màrtir des de Plaça Mireia (Esplugues). Ascensió des del Passeig de les Aigües, pel camí pavimentat del turó. Retorn pel mateix camí.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 6
Circular per Sant Pere Màrtir des de Plaça Mireia
3,8 kms / 1h / 127 m+ / Circular
Itinerari: Plaça Mireia-Mirador dels Xiprers-Sant Pere Màrtir-Coll del Portell-Plaça Mireia

Pujada al Turó de Sant Pere Màrtir des de Plaça Mireia, fent una circular. L’anada pel Passeig de les Aigües i el Mirador dels Xiprers, i la tornada baixant per la carena fins al Coll del Portell, per tornar al punt d’inici.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 12
Circular per la cresta de Sant Pere Màrtir
10,7 kms / 3h / 176 m+ / Circular
Itinerari: Plaça Mireia-Font del Ferro-Font del Rector-Coll de Can Cuiàs-Vallvidrera-Mirador Turó d’en Corts-Coll del Portell-Sant Pere Màrtir-Mirador dels Xiprers-Plaça Mireia

L’anada pel vessant de ponent, visitant les fonts del Ferro i del Rector, fins arribar al Coll de Can Cuiàs. El retorn per la carena, des del Mirador del Turó d’en Corts fins al cim de Sant Pere Màrtir.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 4
Ascensió a Sant Pere Màrtir des del Mirador del Turó d’en Corts, per la carena
3,6 kms / 1h / 96 m+ / Anar i tornar
Itinerari: Mirador Turó d’en Corts-Santa Maria de Collserola-Coll del Portell-Sant Pere Màrtir, i retorn

Pujada al Turó de Sant Pere Màrtir des del Mirador del Turó d’en Corts pel camí de carena. Passejada planera, llevat dels darrers metres a partir del Coll del Portell, amb una notable pujada fins arribar al cim. Per tornar desfem el camí.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 15
Circular Plaça Mireia-Vallvidrera (1)
7,8 kms / 2h / 115 m+ / Circular
Itinerari: Plaça Mireia-Passeig de les Aigües-Vallvidrera-Vil·la Paula-Santa Maria de Collserola-Coll del Portell-Plaça Mireia

Ruta circular que comença seguint el Passeig de les Aigües fins a Vallvidrera i continua prenent el corriol que surt de davant Vil·la Paula fins a l’oratori de Santa Maria de Collserola. En aquest punt enllacem amb el camí carener fins al Coll del Portell i davallem a Plaça Mireia.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 18
Circular Plaça Mireia-Vallvidrera (2)
10 kms / 2h 25min / 168 m+ / Circular
Itinerari: Plaça Mireia-Mirador dels Xiprers-Sant Pere Màrtir-Coll del Portell-Mirador Turó d’en Corts-Vallvidrera-Passeig de les Aigües-Mirador dels Xiprers-Plaça Mireia

Ruta circular en sentit invers a l’anterior. Comença amb l’ascensió a Sant Pere Màrtir des del Mirador dels Xiprers i continua pel camí de carena fins al Mirador del Turó d’en Corts, a les portes de Vallvidrera. Tornem pel Passeig de les Aigües.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 41
De Finestrelles a Sarrià per Sant Pere Màrtir i Vallvidrera
9,2 kms / 2h 30min / 364 m+ / Lineal
Itinerari: Diagonal (Zona Universitària)-Finestrelles-Mirador dels Xiprers-Sant Pere Màrtir-Coll del Portell-Santa Maria de Collserola-Turó d’en Corts-Mirador Turó d’en Corts-Vallvidrera-Drecera de Vallvidrera-Peu del Funicular-Via Augusta-Sarrià (FGC)

Bonica travessa entre els barris de Finestrelles i Sarrià, per la carena de Collserola, amb tres fases ben diferents: pujada fins a Sant Pere Màrtir, tram carener més aviat pla (amb curta ascensió al Turó d’en Corts) fins a Vallvidrera, i descens a Sarrià.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 57
Circular des de Sarrià per Collserola
13,1 kms / 3 hores / 340 m+ / Circular
Itinerari: Sarrià (FGC)-Parc del Castell de l’Oreneta-Passeig de les Aigües-Mirador dels Xiprers-Sant Pere Màrtir-Coll del Portell-Santa Maria de Collserola-Turó d’en Corts-Mirador Turó d’en Corts-Vallvidrera-Drecera de Vallvidrera-Passeig de les Aigües-Font del Mont-Santa Maria de Jerusalem-Via Augusta-Sarrià (FGC)

Itinerari circular des de Sarrià per la carena de Collserola, des de Sant Pere Màrtir fins a Vallvidrera. La pujada a la carena pel Parc de l’Oreneta i el descens per Santa Maria de Jerusalem.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 10
Circular pel Pantà de Vallvidrera i Turó de Can Pasqual
8 kms / 2h 10min / 239 m+ / Circular
Itinerari: Baixador de Vallvidrera-Pantà de Vallvidrera-Turó de Can Pasqual-Can Masdemont-Coll de Can Cuiàs-Pantà de Vallvidrera-Baixador de Vallvidrera

Clàssica ruta circular pels voltants del Pantà de Vallvidrera. Pugem a la carena dels Turons de Can Pasqual i en arribar a Can Masdemont baixem fins al Coll de Can Cuiàs, passem per la font de l’Espinagosa i tornem al pantà, completant la circular.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 68
Caminada de Vallvidrera al Turó de Can Pasqual i retorn per Les Planes
9,2 kms / 2h 30min / 263 m+ / Circular
Itinerari: Santa Maria de Vallvidrera-Pantà de Vallvidrera-Camí de Can Llevallol-Coll de Can Cuiàs-Can Masdemont-Turó de Can Pasqual-Can Castellví-Camí del Turó de l’Alzina-Escales de Bellavista-Les Planes-Passeig de la Font d’Arboç-Santa Maria de Vallvidrera

Caminada circular des de Santa Maria de Vallvidrera al Turó de Can Pasqual. Anada pel Pantà de Vallvidrera, Can Llevallol, Coll de Can Cuiàs i Can Masdemont. Retorn per Can Castellví, Camí del Turó de l’Alzina i Les Planes.


Caminades, excursions i travesses per Collserola, partint de Barcelona