De Sant Pere Màrtir a Vallvidrera

VESSANT DE BARCELONA

DE SANT PERE MÀRTIR A VALLVIDRERA

CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 1
Ascensió a Sant Pere Màrtir des de Plaça Mireia
4 kms / 1h 05min / 127 m+ / Anar i tornar

Pujada al Turó de Sant Pere Màrtir des de Plaça Mireia (Esplugues). Ascensió des del Passeig de les Aigües, pel camí pavimentat del turó. Retorn pel mateix camí.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 4
Ascensió a Sant Pere Màrtir des del Mirador del Turó d’en Corts, per la carena
3,6 kms / 1h / 96 m+ / Anar i tornar

Pujada al Turó de Sant Pere Màrtir des del Mirador del Turó d’en Corts pel camí de carena. Passejada planera, llevat dels darrers metres a partir del Coll del Portell, amb una notable pujada fins arribar al cim. Per tornar desfem el camí.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 6
Circular per Sant Pere Màrtir des de Plaça Mireia
3,8 kms / 1h / 127 m+ / Circular

Pujada al Turó de Sant Pere Màrtir des de Plaça Mireia, fent una circular. L’anada pel Passeig de les Aigües i el Mirador dels Xiprers, i la tornada baixant per la carena fins al Coll del Portell, per tornar al punt d’inici.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 89
Per la Mina Juanita i Sant Pere Màrtir
6 kms / 1h 35min / 135 m+ / Circular

Ruta circular des de Plaça Mireia per visitar la Mina Juanita, antiga mina de ferro i plom, situada al Torrent de la Font del Lleó, i retorn passant per Sant Pere Màrtir, el turó més alt de la zona meridional de Collserola.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 15
Circular Plaça Mireia-Vallvidrera (1)
7,8 kms / 2h / 115 m+ / Circular

Ruta circular que comença seguint el Passeig de les Aigües fins a Vallvidrera i continua prenent el corriol que surt de davant Vil·la Paula fins a l’oratori de Santa Maria de Collserola. En aquest punt enllacem amb el camí carener fins al Coll del Portell i davallem a Plaça Mireia.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 18
Circular Plaça Mireia-Vallvidrera (2)
10 kms / 2h 25min / 168 m+ / Circular

Ruta circular en sentit invers a l’anterior. Comença amb l’ascensió a Sant Pere Màrtir des del Mirador dels Xiprers i continua pel camí de carena fins al Mirador del Turó d’en Corts, a les portes de Vallvidrera. Tornem pel Passeig de les Aigües.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 12
Circular per la cresta de Sant Pere Màrtir
10,7 kms / 3h / 176 m+ / Circular

L’anada pel vessant de ponent, visitant les fonts del Ferro i del Rector, fins arribar al Coll de Can Cuiàs. El retorn per la carena, des del Mirador del Turó d’en Corts fins al cim de Sant Pere Màrtir.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 41
De Finestrelles a Sarrià per Sant Pere Màrtir i Vallvidrera
9,2 kms / 2h 30min / 364 m+ / Lineal

Bonica travessa entre els barris de Finestrelles i Sarrià, per la carena de Collserola, amb tres fases ben diferents: pujada fins a Sant Pere Màrtir, tram carener més aviat pla (amb curta ascensió al Turó d’en Corts) fins a Vallvidrera, i descens a Sarrià.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 57
Circular des de Sarrià per Collserola
13,1 kms / 3 hores / 340 m+ / Circular

Itinerari circular des de Sarrià per la carena de Collserola, des de Sant Pere Màrtir fins a Vallvidrera. La pujada a la carena pel Parc de l’Oreneta i el descens per Santa Maria de Jerusalem.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 10
Circular pel Pantà de Vallvidrera i Turó de Can Pasqual
8 kms / 2h 10min / 239 m+ / Circular

Clàssica ruta circular pels voltants del Pantà de Vallvidrera. Pugem a la carena dels Turons de Can Pasqual i en arribar a Can Masdemont baixem fins al Coll de Can Cuiàs, passem per la font de l’Espinagosa i tornem al pantà, completant la circular.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 68
Caminada de Vallvidrera al Turó de Can Pasqual i retorn per Les Planes
9,2 kms / 2h 30min / 263 m+ / Circular

Caminada circular des de Santa Maria de Vallvidrera al Turó de Can Pasqual. Anada pel Pantà de Vallvidrera, Can Llevallol, Coll de Can Cuiàs i Can Masdemont. Retorn per Can Castellví, Camí del Turó de l’Alzina i Les Planes.Passejades, excursions i travesses per Collserola, partint de Barcelona