Del Tibidabo a Torre Baró

VESSANT DE BARCELONA

DEL TIBIDABO A TORRE BARÓ

CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 5
Ascensió al Turó de Roquetes
6 kms / 1h 35min / 194 m+ / Circular

Ascensió al Turó de Roquetes, pel Castell de Torre Baró i el Coll de Canyelles. La tornada per la Carretera Alta de Roquetes fins a Canyelles.
Dalt del cim hi havia una caseta (ara enderrocada) i hi ha la cova Felip.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 7
Ascensió al Turó d’en Segarra
6,3 kms / 1h 50min / 216 m+ / Circular

Ascensió al Turó d’en Segarra. Fàcil ascensió, amb el destí gairebé sempre visible, per l’antena del seu cim. L’anada pel castell de Torre Baró i el Coll de Canyelles, i el retorn per la Carretera Alta de Roquetes fins a Valldaura.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 17
Circular de Canyelles a Torre Baró pel Coll de la Ventosa (1)
8,2 kms / 2h 05min / 202 m+ / Circular

Circular des del barri de Canyelles. Iniciem pel camí de Can Masdéu i l’antic hospital de Sant Llàtzer fins al Coll de la Ventosa. El retorn pel Turó de Roquetes, el Castell de Torre Baró i la Carretera Alta de Roquetes per tornar al lloc d’inici.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 33
Circular de Canyelles a Torre Baró pel Coll de la Ventosa (2)
7,7 kms / 1h 50min / 144 m+ / Circular

Sentit invers a la ruta 17. Comencem per la Carretera Alta de Roquetes fins al Castell de Torre Baró, anem a la part alta de Torre Baró i pel Passeig de les Aigües anem al Coll de la Ventosa. Baixem pel Camí de Sant Llàtzer per tornar a Canyelles.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 54
De Ciutat Meridiana a Canyelles pel Castell de Torre Baró i el Turó d’en Segarra
7,8 kms / 2h 10min / 303 m+ / Lineal

Passejada per la Font Muguera, el barri de Torre Baró i el seu castell, l’ascensió als turons de Roquetes i d’en Segarra, i el descens per la Font de Santa Eulàlia a Canyelles. Caminada variada, amb diversos punts d’interès.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 38
Passeig per Montbau cap a Sant Cebrià i Revolt de la Paella
6,5 kms / 1h 55min / 212 m+ / Lineal

Passejada per Montbau, amb estada a l’ermita de Sant Cebrià d’Horta i la Font de la Llet. Pujada a la carretera de l’Arrabassada, al Revolt de la Paella, punt mític per als aficionats al motor. Descens per Font de la Cabra, Pedrera del Montbau i Sant Genís dels Agudells.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 37
De Vall d’Hebron a Mundet pel Tibidabo i la Magarola
12,1 kms / 3h 40min / 388 m+ / Lineal

Travessa per la carena principal de Collserola, des del Tibidabo fins a Valldaura. Pugem al Tibidabo per la Font del Bacallà i dreceres directes. Per la carena passarem per diversos turons, destacant la Magarola i Valldaura. Baixada a Mundet pel Castell Fortí.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 40
De Vall d’Hebron a Trinitat Nova pel Passeig de les Aigües
11,5 kms / 3h / 189 m+ / Lineal

Llarga travessa pel sector del Passeig de les Aigües, que uneix el Revolt de la Paella amb Torre Baró, per la zona alta de Nou Barris. El trajecte és més aviat planer, sense massa complicacions. L’única excepció és la pujada a la carretera de l’Arrabassada.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 65
De Vall d’Hebron a Trinitat Nova per la carena de Collserola
12,8 kms / 3h 10 min / 348 m+ / Lineal

Travessa per la carena oriental de Collserola, des d’Horta a Nou Barris, trepitjant fins a set turons: de la Magarola, Valldaura, Sul, d’en Segarra, Blau i Roquetes. Pujada des de Sant Genís dels Agudells i descens pel Castell de Torre Baró.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 70
De Roquetes a Montbau pel Passeig de les Aigües

10,5 kms / 2h 40 min / 276 m+ / Lineal

Caminada pel sector nord del Passeig de les Aigües, que uneix Torre Baró i el Revolt de la Paella, a la carretera de l’Arrabassada. Accés per Roquetes i el Castell de Torre Baró. Descens per Montbau.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 13
Travessa Torre Baró-Vallvidrera (I): de Roquetes a Mundet pel Forat del Vent
9,7 kms / 2h 50min / 398 m+ / Lineal

Primera part de la travessa Torre Baró-Vallvidrera. Des del Castell de Torre Baró pugem als turons de Roquetes i d’en Segarra i baixem al Coll de la Ventosa. Seguim el Passeig de les Aigües, pel Forat del Vent fins al Portell de Valldaura, i ascendim al Turó de Valldaura.


CAMINAR PER COLLSEROLA – ruta 14
Travessa Torre Baró-Vallvidrera (II): de Mundet a Vallvidrera per la Magarola i el Tibidabo
11,2 kms / 3h 30min / 394 m+ / Lineal

Segona part de la travessa Torre Baró-Vallvidrera. Pugem al Turó de Valldaura i seguim, ja per la carena, pel Turó de la Magarola i fins al Tibidabo. La ruta continua cap al Turó de Mont, Vallvidrera i acaba a l’àrea de lleure de Santa Maria de Vallvidrera.Passejades, excursions i travesses per Collserola, partint de Barcelona