De Canyelles a Torre Baró pel Coll de la Ventosa (2)

Carretera Alta de Roquetes-Castell de Torre Baró-Torre Baró-Coll de Peirà-Coll de la Ventosa-Camí de Sant Llàtzer

Data: dimarts, 8 de gener de 2019
Inici i final: metro Canyelles (L3)
Sector: vessant de Barcelona (Canyelles-Torre Baró)
Distància: 7,7 kms
Temps: 1 h 50 min
Dificultat: fàcil
Tipologia: circular

Itinerari: metro Canyelles-Plaça Karl Marx-Ronda Guineueta Vella-Carretera Alta de Roquetes-Coll de Roquetes-Castell de Torre Baró-Coll de Roquetes-Torre Baró-Coll de Peirà-Coll de la Ventosa-camí de Sant Llàtzer-antic Hospital de Sant Llàtzer-Can Masdéu-Carretera Alta de Roquetes-Plaça Karl Marx-metro Canyelles.

Comentari: caminada circular pel sector oriental de Collserola, pels termes de Canyelles, Roquetes i Torre Baró. L’anada es fa pujant per la Carretera Alta de Roquetes fins al Castell de Torre Baró i des d’aquí es continua cap a la part alta de Torre Baró, des d’on prenem el Passeig de les Aigües fins al Coll de la Ventosa. El retorn, en baixada, es fa pel camí de Sant Llàtzer, passant per l’antic Hospital de Sant Llàtzer i Can Masdéu.

Descripció de la ruta: deixem el metro Canyelles per la Via Favència i ens dirigim cap a la plaça Karl Marx on tombem per la dreta per la Ronda de la Guineueta Vella fins arribar a la Carretera Alta de Roquetes (10 min).

La Carretera Alta de Roquetes

Pujarem la carretera per la vorera de la nostra dreta, protegida per una barana durant tot el recorregut, fins arribar a dalt el Coll de Roquetes. Pel camí passarem pel costat de la font de Canyelles (a l’altra banda de la calçada) i per sota del Turó d’en Segarra i de cara al Turó de Roquetes, dos dels cims destacats d’aquesta banda de Collserola.

Pujant per la Carretera Alta de Roquetes; al fons veiem el Turó de Roquetes
Passant per la font de Canyelles
El Coll de Roquetes, ben a prop del Castell de Torre Baró

En ser al coll (35 min) ens arribarem al proper Castell de Torre Baró, un dels llocs emblemàtics d’aquesta part oriental de Collserola i tot un símbol per al barri de Torre Baró (40 min). A l’indret tenim un mirador amb bones vistes de l’entorn.

El Castell de Torre Baró

Feta l’estada al castell reculem fins al coll de Roquetes i continuem per la carretera a la dreta, que ens porta fins a la part alta de Torre Baró (en la cruïlla de carrers que trobarem cal seguir pel de l’esquerra amunt). En arribar a dalt, veurem a mà esquerra l’origen (o final) del Passeig de les Aigües d’aquesta part de Collserola (50 min).

Inici del Passeig de les Aigües a la part alta del barri de Torre Baró

Agafem la pista (de fet, oficialment segueix sent la Carretera Alta de Roquetes) cap a l’esquerra i anem planejant-pujant suaument fins al Coll de Peirà i després anem planejant-baixant fins al Coll de la Ventosa, per on creua la carretera del Cementiri de Collserola (1h 15 min).

Deixant el Coll de la Ventosa

En arribar a la passarel·la, abandonem el camí per la dreta, passem per sota del pont i anem a buscar l’esplanada situada a la nostra esquerra, des d’on agafarem el camí de Sant Llàtzer.

Vista del camí de Sant Llàtzer, des del Coll de la Ventosa

La baixada serà una agradable passejada, que ens portarà a passar primer per l’antic Hospital de Sant Llàtzer (1h 30 min) i de seguida pel costat de Can Masdéu, un centre social comunitari.

L’antic Hospital de Sant Llàtzer
Can Masdéu, centre social comunitari

El camí acaba quan ens trobem de nou amb la Carretera Alta de Roquetes en el seu darrer tram (1h 40 min). L’agafem a mà dreta i al primer carrer a l’esquerra (Camí antic de Sant Llàtzer) tombem; per aquest carrer anem a parar a la rotonda de la plaça Karl Marx, agafem la Via Favència i molt aviat serem de nou al metro de Canyelles (1h 50 min).

Desglossament dels temps de la caminada, per trams:

  • De metro Canyelles a inici Cª Alta de Roquetes, per Pl. Marx, 10 minuts
  • Pas per Cª Alta de Roquetes fins Coll de Roquetes, 25 minuts
  • Del Coll de Roquetes al Castell de Torre Baró, 5 minuts
  • Des del castell fins a part alta Turó Baró (Pg.Aigües), 10 minuts
  • Camí fins al Coll de la Ventosa (Cª del Cementiri), 25 minuts
  • Camí Sant Llàtzer fins a l’antic Hospital de Sant Llàtzer, 15 minuts
  • Des de l’hospital fins al final del camí, per Can Masdéu, 10 minuts
  • Des del final camí fins metro Canyelles, per Pl. Marx, 10 minuts

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s