Ascensió al Turó d’en Segarra

De Roquetes a Horta, pel Castell de Torre Baró i el Turó d’en Segarra

DADES TÈCNIQUES

  • Caminada núm. 7
  • Data: dissabte, 6 de maig de 2017
  • Inici: metro Roquetes (L3)
  • Final: metro Valldaura (L3)
  • Sector: vessant de Barcelona (Canyelles-Torre Baró)
  • Distància: 6,3 kms
  • Temps: 1 h 50 min
  • Desnivell: + 216 m / – 205 m
  • Dificultat: baixa-moderada
  • Tipologia: lineal (circuit)

ITINERARI

Metro Roquetes-escales de Llobera-Mirador de Torre Baró-Castell de Torre Baró-Coll de Roquetes-Coll de Canyelles-Turó d’en Segarra-Coll de Canyelles-Coll de Roquetes-Carretera Alta de Roquetes-metro Valldaura.

MAPA DE LA RUTA

RUTA A WIKILOC

COMENTARI

Passejada per la zona de Collserola al districte de Nou Barris, amb inici al barri de Roquetes per fer la pujada al Castell de Torre Baró i al Turó d’en Segarra, i descens per la Carretera Alta de Roquetes fins a Horta, al Passeig Valldaura.

DESCRIPCIÓ DE LA RUTA

Tram 1
METRO ROQUETES (110 m) –
CASTELL DE TORRE BARÓ (214 m)

Sortim de l’estació de Roquetes (110 m) i anem a buscar el carrer de Briquets, pujant per trams amb escales elèctriques, i uns metres més amunt trobem les escales de Llobera a mà esquerra (151 m), les pugem i ja veiem a sobre nostre el castell de Torre Baró. Tirem per la carretera a mà dreta i amunt fins arribar al mirador de Torre Baró (196 m) (amb una gran miranda amb vistes a Barcelona i l’entorn).

Panoràmica de Barcelona des del mirador de Torre Baró

Des del mirador travessem la carretera i prenem a la dreta el camí que arriba fins dalt el castell de Torre Baró (214 m, 20 min), de visita optativa.

Tram 2
CASTELL DE TORRE BARÓ (214 m) –
TURÓ D’EN SEGARRA (326 m)

Pels colls de Roquetes i de Canyelles

Llavors seguim pel caminet que passa per sota el castell i ens condueix en pocs minuts al Coll de Roquetes (215 m), travessat per la Carretera Alta de Roquetes, des d’on iniciarem el retorn cap a Valldaura.

El Castell de Torre Baró des del Coll de Roquetes

Abans hem de dirigir-nos cap al nostre objectiu més important, el turó d’en Segarra.
Travessem la carretera i ja veurem el pal indicador que ens assenyala la direcció cap els turons de Roquetes i d’en Segarra. Prenem aquest camí i a l’arribar a un primer trencall continuem per l’esquerra per un camí, aviat esdevindrà corriol, que suaument va pujant pel vessant de la muntanya, veient al nostre davant el Turó d’en Segarra, el nostre objectiu.

Pujant cap al Coll de Canyelles veiem el Turó d’en Segarra (amb antena) i al costat el Turó Blau; al fons el Tibidabo

En poca estona serem al Coll de Canyelles, on trobem una cruïlla de camins (284 m, 35 min) (el camí de la dreta puja al Turó de Roquetes). Nosaltres continuem per la pista principal que tira per la nostra esquerra amunt, en clara orientació al turó de l’antena, que veiem cada vegada més a prop.

Pujant cap al Turó d’en Segarra

El camí carener ens va acostant primer al Turó Blau, que ens queda a la dreta, un xic apartat, i després acaba arribant a dalt del Turó d’en Segarra, identificable per l’antena que el corona.

Arribant al Turó d’en Segarra

Des de dalt del turó (326 m, 45 min) les vistes de 360 graus són extraordinàries. Des d’aquí albirem el Vallès a una banda i Barcelona a l’altra, però també els indrets més propers de Collserola, per una banda veiem el Turó de Roquetes i per altra banda, la zona del coll de la Ventosa, el Forat del Vent i tota la carena fins al Tibidabo.

Panoràmica de la banda del Vallès, amb Montserrat al fons
Panoràmica de la banda nord, amb el Turó de Roquetes i Barcelona fins al mar
Panoràmica per la banda del sud, amb Barcelona fins al Tibidabo

Tram 3
TURÓ D’EN SEGARRA (326 m) –
COLLDE ROQUETES (215 m)

Pel Coll de Canyelles

Després de l’estada en un dels turons més visibles de la serra de Collserola, ens toca desfer el camí cap al Coll de Canyelles i cap al Coll de Roquetes.

Descens cap al Coll de Canyelles , amb el Turó de Roquetes al fons
Acostant-nos al Coll de Roquetes, amb el Castell de Torre Baró al front
Panoràmica de Barcelona des del Coll de Roquetes

Tram 4
COLL DE ROQUETES (215 m) –
METRO VALLDAURA

Per Carretera Alta de Roquetes i Valldaura

En arribar de nou en aquest últim coll (215 m, 1 hora) agafarem la Carretera Alta de Roquetes cap a l’esquerra i sempre caminant per la vorera acondicionada per a vianants i ciclistes, davallem fins al barri de Canyelles i continuem per la mateixa carretera (ara sense espai acondicionat; cal anar en compte) fins enllaçar amb el Passeig de la Vall d’Hebron (122 m).

Baixant per la Carretera Alta de Roquetes; al fons veiem el Turó d’en Segarra

Aquí girem a la dreta per anar a buscar la passera que travessa la Ronda de Dalt pel damunt i ens porta a la banda de la barriada de Valldaura. Seguim fins al Passeig de Valldaura i tirant a mà dreta arribarem a l’estació de metro de Valldaura, final de la ruta (121 m, 1h 50 min), completant una bonica passejada per aquesta zona septentrional de Collserola.

DESNIVELLS I TEMPS PER TRAMS
Desnivell en metres / Temps en minuts

TramDesnivellTemps
Metro Roquetes-Castell de Torre Baró+10420
Castell de Torre Baró-Coll de Canyelles, per Coll de Roquetes+7015
Coll de Canyelles-Turó d’en Segarra+ 4210
Turó d’en Segarra-Coll de Canyelles– 425
Coll de Canyelles-Coll de Roquetes-6910
Coll de Roquetes-Metro Valldaura, per Carretera Alta de Roquetes– 9450
Totals acumulats+ 216
– 205
1h 50′

Deixa un comentari