Passejada circular per Sant Pere Màrtir

Plaça Mireia-Mirador dels Xiprers-Sant Pere Màrtir-Coll del Portell-Plaça Mireia

DADES TÈCNIQUES

  • Caminada núm. 6
  • Data: dijous, 6 d’abril de 2017
  • Inici i final: aparcament Plaça Mireia (Esplugues de Llobregat)
  • Sector: vessant de Barcelona (Sant Pere Màrtir)
  • Distància: 3,8 kms
  • Temps: 1 h
  • Desnivell: + 127 m / – 127 m
  • Dificultat: fàcil
  • Tipologia: circular

ITINERARI

Plaça Mireia-Passeig de les Aigües-Mirador dels Xiprers-Sant Pere Màrtir-Coll del Portell-zona Club de Tennis Pedralbes-Plaça Mireia.

MAPA DE LA RUTA

RUTA A WIKILOC

COMENTARI

Passejada circular per la zona de Plaça Mireia, amb dues pujades destacades, la primera, curta però notable, fins arribar a la passera de la Caseta de les Aigües, i la segona, més llarga, l’ascensió pel camí pavimentat fins a Sant Pere Màrtir. A dalt podem veure les restes de l’emplaçament de les bateries antiaèries de la guerra civil, amb un bon mirador sobre Barcelona i el Baix Llobregat, i a sobre les característiques antenes i la torre de vigilància, junt a les ruïnes (escasses) de l’antiga ermita. Les vistes de l’entorn són espectaculars. El retorn, tot de baixada, es fa per la banda de Vallvidrera fins al Coll del Portell i pel camí que passa per un club de tennis i que davalla fins al punt de partida, la Plaça Mireia.

DESCRIPCIÓ DE LA RUTA

Tram 1
PLAÇA MIREIA (262 m) –
SANT PERE MÀRTIR (389 m)

Pel Mirador dels Xiprers i camí pavimentat

Comencem a l’aparcament de Plaça Mireia (262 m) i ens dirigim, pel Passeig de les Aigües, fins al Mirador dels Xiprers, on podem disfrutar d’importants vistes de l’entorn (290 m, 15 min). Des d’aquí podem pujar pel corriol que remunta la carena fins a dalt el Turó de Sant Pere Màrtir. Però la nostra ruta d’avui ens fa recular uns metres per on hem vingut per agafar, a mà dreta, el camí pavimentat que va pujant serpentejant el vessant fins dalt del cim (389 m, 35 minuts).

Pujada cap a Sant Pere Màrtir pel camí pavimentat
Vista del mirador dels Xiprers i al fons Montjuïc i el Baix Llobregat

A Sant Pere Màrtir podem visitar l’emplaçament de les bateries antiaèries i veure el poc que queda de l’antiga ermita, a part de la presència de les antenes i la torre de guaita, elements característics de l’indret.

Les antenes de Sant Pere Màrtir
Mirador cap al Baix Llobregat
Un dels emplaçaments de les bateries antiaèries de la guerra civil

Tram 2
SANT PERE MÀRTIR (389 m) –
PLAÇA MIREIA (262 m)

Pel Coll del Portell

Acabada l’estada al turó emprenem el retorn pel sentit oposat al que hem pujat, ara direcció Vallvidrera (mirant al fons veiem la silueta de la Torre de Collserola i el Tibidabo), primer en forta baixada fins al Coll del Portell (337 m, 45 min) i després en baixada més suau per un camí que agafem a mà esquerra (hi ha indicador) que passant per un club de tennis ens porta al punt de partença, la Plaça Mireia (262 m, 60 min)

Deixant enrere Sant Pere Màrtir
I baixant cap al Coll del Portell, que ja veiem al fons
Arribats al Coll del Portell hem de seguir pel camí que baixa en sentit contrari

DESNIVELLS I TEMPS PER TRAMS
Desnivell en metres / Temps en minuts

TramDesnivellTemps
Plaça Mireia-Mirador dels Xiprers+ 2815
Mirador dels Xiprers-Sant Pere Màrtir, per camí pavimentat+ 9920
Sant Pere Màrtir-Coll del Portell– 5210
Coll del Portell-Plaça Mireia, pel club de tennis– 7515
Totals acumulats+ 127
– 127
1h 00′

Deixa un comentari