De Roquetes a Cerdanyola pel Torrent de Sant Iscle

Roquetes-Cerdanyola del Vallès, pel Coll de la Ventosa, Forat del Vent, Torrent de Sant Iscle i Can Catà

DADES TÈCNIQUES

  • Caminada núm. 23
  • Data: dimarts, 10 de juliol de 2018
  • Inici: metro Roquetes (L3)
  • Final: estació Cerdanyola del Vallès (Renfe)
  • Sector: vessant del Vallès (Sant Iscle-Cerdanyola)
  • Distància: 11 km
  • Temps: 2 h 45 min
  • Desnivell: + 219 m / – 258 m
  • Dificultat: moderada
  • Tipologia: travessa lineal (només anada)

ITINERARI

Metro Roquetes-Mirador de Torre Baró-Castell de Torre Baró-Coll de Roquetes-Coll de Canyelles-camí coll de Peirà-Coll de la Ventosa-Forat del Vent-Torrent de Sant Iscle-Sant Iscle de les Feixes-Can Catà-Santa Maria de les Feixes-aqüeducte de Canaletes-Cerdanyola del Vallès.

MAPA DE LA RUTA

RUTA A WIKILOC

COMENTARI

Després de pujar fins al Coll de Canyelles, passant pel Castell de Torre Baró, ens dirigim direcció el Coll de la Ventosa i continuem cap al Forat de Vent; més endavant girem a mà dreta pel camí de Sant Iscle i anem a buscar el corriol del Torrent de Sant Iscle, que ens portarà de nou a un camí ample direcció l’ermita de Sant Iscle de les Feixes, Can Catà i més enllà Cerdanyola. Una bona travessa per aquesta zona de Collserola.

DESCRIPCIÓ DE LA RUTA

Tram 1
METRO ROQUETES (110 m) –
CASTELL DE TORRE BARÓ (214 m)

Sortim del metro Roquetes pel carrer Vidal i Guasch (110 m) i anem a buscar el carrer de Briquets, pujant per trams d’escales elèctriques (si funcionen). Allà girem a la dreta fins arribar a les escales de Llobera, que estan a l’esquerra (151 m). Les pugem i ja veurem a sobre nostre el Castell de Torre Baró. Tombem seguint la carretera amunt, per la dreta, i arribarem aviat al Mirador de Torre Baró (196 m, 15 min) i tirant per un camí evident al Castell de Torre Baró (214 m, 20 min), amb un nou mirador de l’entorn.

Castell de Torre Baró

Tram 2
CASTELL DE TORRE BARÓ (214 m) –
COLL DE LA VENTOSA (261 m)

Pel Coll de Canyelles

Després prenem el caminet que passa per sota el castell i anirem al Coll de Roquetes (215 m) (pas de la Carretera Alta de Roquetes), travessem la calçada i pugem pel camí de terra (tancat amb cadena) primer recte i aviat tombem per l’esquerra i anirem pujant suaument pel vessant de la muntanya fins al Coll de Canyelles (284 m, 35 min). A mà esquerra tenim el Turó d’en Segarra, identificable per una antena, i a la dreta el Turó de Roquetes, identificable per una casa.

Des del coll de Canyelles anem pel camí d’enfront a la dreta (direcció Turó d’en Cuiàs), al primer trencall continuem per l’esquerra i aviat empalmarem amb el Passeig de les Aigües (264 m) (al tram de camí que uneix Torre Baró i el Forat del Vent) i en poca estona arribarem al Coll de la Ventosa (261 m, 45 min), per on passa la carretera del Cementiri de Collserola.

Passarel·la del Coll de la Ventosa

Tram 3
COLL DE LA VENTOSA (261 m) –
CAMÍ SERRA D’EN FERRER (300 m)

Pel Forat del Vent

Travessem la carretera per la passarel·la que trobem de cara i anem seguint la pista, passant per sota de Can Ferrer i pel Forat del Vent (278 m, 1 hora).

Panoràmica des del camí del Forat del Vent, amb la carretera d’Horta a Cerdanyola en primer terme; al fons els Tres Turons
Panoràmica de Barcelona, des del Forat del Vent

Més endavant trobarem, a mà dreta, el trencall del camí que assenyala Serra d’en Ferrer-Sant Iscle de les Feixes-Can Catà-Cerdanyola (300 m, 1h 10 min).

Tram 4
CAMÍ SERRA D’EN FERRER (300 m) –
CAN CATÀ (89 m)

Pel Torrent de Sant Iscle i Can Lloses

Aquest és el nostre trencall, que prenem cap la dreta. A pocs metres, però, compte perquè hem d’abandonar la pista per agafar un corriol a mà dreta en direcció el Torrent de Sant Iscle (294 m).

Camí de la Serra d’en Ferrer; al fons es veu el trencall a la dreta cap al Torrent de Sant Iscle

Farem una bonica travessa pel torrent, amb vegetació exhuberant. Pel camí passarem per les Font Vella i Font de les Heures i anirem a parar, passant a prop de Can Lloses, al camí de Sant Iscle (138 m, 1h 45 min).

Corriol pel Torrent de Sant Iscle
Seguint pel Torrent de Sant Iscle
Enllaç amb el camí de Sant Iscle, a prop de Can Lloses

Agafem la pista per la banda esquerra (direcció Sant Iscle-Can Catà-Cerdanyola) i la seguim. Primer passarem pel costat de l’ermita de Sant Iscle de les Feixes (101 m) (accés restringit, al tercer diumenge de cada mes, menys agost) i poc després per Can Catà (89 m, 2 hores). Des d’aquí és recomanable visitar el Bosc gran de Can Catà, però també té l’accés restringit (al primer i tercer diumenge de cada mes).

Entrada a l’ermita de Sant Iscle de les Feixes
Can Catà

Tram 5
CAN CATÀ (89 m) –
CERDANYOLA DEL VALLÈS (71 m)

Continuem pel camí cap a Cerdanyola, perfectament indicat en tots els trencalls. Més endavant passarem a pocs metres de l’ermita de Santa Maria de les Feixes (75 m) (també amb accés restringit) i de seguida per sota de l’Aqüeducte de Canaletes i finalment arribarem a Cerdanyola, pel Parc de la Riera (65 m, 2h 25 min).

Santa Maria de les Feixes
Aqüeducte de Canaletes

Ens falta la travessa urbana fins a l’estació de tren. La farem seguint sempre recte, passant pel Passeig d’Horta fins a la plaça de l’Estatut (77 m), amb una gran rotonda, continuarem per l’Avinguda de la Primavera, passant pel pont sobre el riu Sec i arribarem de seguida a l’estació de Renfe, final de la travessa (71 m, 2h 45 min).

DESNIVELLS I TEMPS PER TRAMS
Desnivell en metres / Temps en minuts

TramDesnivellTemps
Metro Roquetes-Castell de Torre Baró+ 10420
Castell de Torre Baró-Coll de Canyelles+ 7015
Coll de Canyelles-Coll de la Ventosa (passarel·la)– 2310
Coll de la Ventosa-inici camí Serra d’en Ferrer. pel Forat del Vent+ 3920
Camí Serra d’en Ferrer-inici corriol Torrent de Sant Iscle– 65
Torrent de Sant Iscle-Cruïlla camí Can Catà– 15635
Cruïlla camins-Can Catà, per Sant Iscle de les Feixes– 4915
Can Catà-entrada de Cerdanyola– 2425
Travessa urbana per Cerdanyola fins estació Renfe + 620
Temps acumulats+ 219
– 258
2h 45′

Deixa un comentari