De Vallvidrera a La Floresta per la Serra de Can Balasc

Baixador de Vallvidrera-La Floresta, per Can Castellví, Serra de Can Balasc i Can Bosquets

Data: dimarts, 26 de juny de 2018
Inici: estació Baixador de Vallvidrera (FGC)
Final: estació La Floresta (FGC)
Sector: vessant del Vallès (Can Balasc-La Floresta)
Distància: 8,7 kms
Temps: 2 h 25 min
Dificultat: moderada-fàcil
Tipologia: travessa lineal (només anada)

Itinerari: Baixador de Vallvidrera-Pantà de Vallvidrera-camí de Les Planes-Turó de Castellví-Can Castellví-Serra de Can Balasc-Turó d’en Balasc-camí de la Rierada-Can Bosquets-La Floresta.

Comentari: la ruta segueix un tram del Camí Romeu a Montserrat. Es tracta d’una passejada pels paratges tranquils de la serra de Can Balasc i la Rierada per arribar a La Floresta, passant per Can Castellví i Can Bosquets. Pujada destacada la que va del Pantà de Vallvidrera per assolir la carena de Can Pasqual. La resta és sobretot en suau baixada.

Descripció de la ruta: des de l’estació de Baixador de Vallvidrera travessem la carretera i anem cap a l’esquerra pel carrer que passa per la plaça Mina Grott i continuem en direcció al Pantà de Vallvidrera (7 min).

Pantà de Vallvidrera

Passem per la presa i girem a l’esquerra pel carrer que rodeja el pantà fins arribar al final i tirem pel camí-corriol de la dreta que va pujant fins a un dels carrers de la barriada del Mas Sauró. Quan hi som tombem amunt a l’esquerra fins que trobem, a mà dreta, unes llargues escales, que hem d’agafar per situar-nos en un altre carrer de la barriada, guanyant alçada. Nou gir cap amunt a l’esquerra i poc després arribarem al final de les vivendes (25 min). En aquest indret el carrer continua a l’esquerra i per la dreta arriba un camí de terra, però nosaltres enfilem pel mig del bosc per la drecera-corriol que va pujant (compte amb els trams de roca si el terra és humit o moll) fins enllaçar amb el camí procedent del Turó d’en Llevallol. Llavors anem per la dreta, continuant la pujada, fins que arribem a la carena, per on passa una pista ample (45 min).

Tombem a la dreta, direcció Les Planes, però pocs metres després abandonarem el camí per agafar el corriol a mà dreta que ens portarà fins al Turó de Castellví, poc visible, enmig del bosc.

Panoràmica de Collserola i Barcelona pujant al Turó de Castellví
Turó de Castellví

Donem mitja volta i tornem enrere cap a la pista que haviem deixat i continuem avall per la dreta, sempre seguint les indicacions de Les Planes, passem per Can Castellví (1h 10 min) i continuem recte.

El camí de baixada cap a Can Castellví
Can Castellví

Passem per un nucli de vivendes i arribem a un altre trencall a la dreta, cap a Les Planes, que descartem, perquè ara prenem el camí que segueix per l’esquerra (direcció Turó de l’Alzinar) resseguint la Serra de Can Balasc.

Camí de la Serra de Can Balasc

Més enllà arribem a un altre trencall a mà dreta cap a Les Planes (que passem de llarg) i aviat serem a una cruïlla de camins (a l’esquerra baixa a la Rierada) (1h 30 min) i seguim recte en direcció al Turó de Can Balasc, que com la molts dels turons de Collserola, és poc visible i està amagat dins del bosc.

Turó de Can Balasc
Turó de Can Balasc

Llavors reculem cap a la cruïlla que hem vist abans (1h 40 min) i ara tombem en direcció Can Bosquets-La Rierada-La Floresta. Seguim el corriol cap al torrent fins que arribem a un pont sobre la riera de Vallvidrera (2 hores) i de seguida som a Can Bosquets (2h 05 min).

Corriol que baixa a la Rierada
Can Bosquets

Des d’aquí agafem la pista en direcció La Floresta que ens porta en uns deu minuts a la carretera de Sant Cugat (2h 15 min), just al km 9 de la BV-1462.

Arribada a la carretera de La Floresta

Travessem la calçada i tirem amunt per l’avinguda Can Bosquets fins al primer revolt, on hem d’enfilar-nos per les escales de l’esquerra, que ens portaran a l’avinguda de Tarruell. Tombem a la dreta i anem fent carrer fins que a mà esquerra veurem les escales de Tarruell, que en dos trams, baixen directes cap a l’estació de La Floresta dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) (2h 25 min).

Estació FGC de La Floresta

En menys de dues hores i mitja haurem fet la travessa entre Vallvidrera i La Floresta, estant a dos dels turons de la zona.

Desglossament dels temps de la caminada, per trams:

  • Des del Baixador de Vallvidrera fins al Pantà de Vallvidrera, 7 minuts
  • Des del pantà fins al final de Mas Sauró, 20 minuts
  • Drecera i camí fins a enllaç amb camí a Les Planes, 20 minuts
  • Accés al Turó de Castellví i camí fins Can Castellví, 25 minuts
  • Per camí Serra de Can Balasc fins a cruïlla Rierada, 20 minuts
  • Accés al Turó de Can Balasc i retorn a cruïlla Rierada, 10 minuts
  • D’inici camí Rierada fins a pont riera Vallvidrera, 20 minuts
  • De pont riera Vallvidrera a Can Bosquets, 5 minuts
  • De Can Bosquets a carretera de La Floresta, 10 minuts
  • Travessa urbana per La Floresta fins estació FGC, 10 minuts

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s